Kaleidoscoop en VVE

In al onze kinderopvanglocaties werken wij vanuit het principe dat wij aansluiten bij de ontwikkeling van het kind. Door elk kind steeds weer nieuwe uitdagingen aan te bieden zorgen wij dat het zich als vanzelf spelenderwijs verder ontwikkelen. Wij maken hierbij gebruik van de methode Kaleidoscoop. In speciale VVE locaties wordt nog intensiever aandacht besteedt aan de stimulering van achterstanden in ontwikkeling van kinderen.

Kaleidoscoop

Kinderopvang OOK werkt volgens de principes van Kaleidoscoop. Dit is een wetenschappelijk bewezen methode die uitgaat van het principe van actief leren. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig, gaan op onderzoek uit. Als kinderen in aanraking komen met materialen, gebeurtenissen, ideeŽn en mensen doen ze als vanzelf kennis op en ontwikkelen ze vaardigheden. Dit leerproces kan je stimuleren door er op een systematisch manier mee om te gaan. De pedagogisch medewerkers van alle VVE peuterspeelzalen en steeds meer kinderdagverblijven zijn opgeleid om volgens deze methode te werken.

Kaleidoscoop in foto's
Lees meer over Kaleidoscoop

VVE

Kinderopvang OOK heeft speciale VVE peuterspeelzalen die door de gemeente Apeldoorn worden gesubsidieerd. Kinderen met een speciale verwijzing van Verian krijgen voorrang bij plaatsing op deze speelzalen en kunnen gebruik maken van een kortingstarief.

De term VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Het betekent gerichte aandacht voor het stimuleren van de cognitieve en sociale vaardigheden van kinderen. Zo kunnen zij een betere start maken op de basisschool. Door te werken met een ontwikkelvolgmodel (OVM) dat ook op school wordt voortgezet is er sprake van een doorgaande ontwikkelingslijn.

Kinderopvang OOK vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen met een achterstand. Pedagogisch medewerkers worden speciaal opgeleid voor het werken in de speciale VVE peuterspeelzalen. Hierdoor weten zij wat kinderen van een bepaalde leeftijd normaliter zouden moeten kunnen en hoe zij kinderen die bepaalde achterstanden hebben kunnen stimuleren. Kinderopvang OOK heeft VVE coaches in dienst en werkt met een speciaal programma Tolk.

 VVE in beeld

 

 

 

Open huis bij KDV De Toermalijn in het Kristal!


Zondag 29 maart tussen 11.00 - 13.00 uur.
Wat is er te doen: - sapje drinken bij onze sappenbar (proef hoe lekker een gezond voedingsbeleid is!) - rondleiding op de locatie (toelichting op de mogelijkheden die we bieden) - diverse activiteiten op de groepen - springkussen - gratis opvang voor uw kind(eren) voor als u de kledingbeurs in het Kristal wilt bezoeken!

Kids Yoga!

De kennismakingslessen Kids Yoga blijken een succes! Daarom willen wij deze lessen een structureel karakter geven. Start vanaf vrijdagmiddag 13 maart van 15.30-16.30 uur bij KDV De Toermalijn - het Kristal.

2 dagen gratis incidentele opvang voor vaste klanten

Ouders met een contract voor KDV of BSO/VSO mogen op jaarbasis 2 (halve)dagen gratis afnemen. Voor meer informatie klik op "lees meer"

Meer nieuws berichten ▶

 

Copyright © Kinderopvangook - Apeldoorn

Software cliŽnt support | links | contact

Kinderopvang OOK - Apeldoorn