Vind een locatie bij u in de buurt

 

Kinderopvangtoeslag 

 

Alle opvanguren onder de wet kinderopvang komen in principe in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Dit zijn: 

Kinderdagverblijven: alle contractvormen

Peutergroepen
BSO: alle opvangvormen
Gastouderopvang: alle opvangvormen

 

Vraag kinderopvangtoeslag op tijd aan !

U moet de toeslag aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loopt u kinderopvangtoeslag mis.

 

Bereken uw kinderopvangtoeslag

Ouders kunnen recht hebben op kinderopvangtoeslag als ze beiden werken of een opleiding of inburgeringscursus volgen bij een gecertificeerde instelling. Ook komen ze in aanmerking voor de toeslag als ze in een traject naar werk zitten. Een tweede voorwaarde is dat hun kind naar een geregistreerde kinderopvang gaat. Hoeveel kinderopvangtoeslag ouders krijgen, hangt af van een aantal aspecten. Zoals van hun inkomen, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren waarvoor ouders recht hebben opvang.

 

Bereken uw kinderopvangtoeslag via onze rekentool of de site van de Belastingdienst.

 

Stoppen met werken: nog 6 maanden kinderopvangtoeslag

Stopt u in 2016 met werken of wordt u werkloos? Dan hebt u nog 6 maanden recht op kinderopvangtoeslag. Gaat u binnen deze 6 maanden niet werken? Of geen opleiding, inburgeringscursus of traject naar werk volgen? Dan hebt u na deze 6 maanden geen recht meer op kinderopvangtoeslag. U moet de kinderopvangtoeslag stopzetten. Hebt u minder opvanguren gebruikt dan het aantal uren waar u recht op hebt? Dan mag u de uren die u over hebt ook na deze 6 maanden gebruiken. Hebt u deze uren gebruikt? Zet de kinderopvangtoeslag dan stop. Dit moet in ieder geval voor 31 december.

Komt u er niet uit: wij helpen u graag (gratis!): bel met de financiŽle administratie 088– 273 00 40